afbeelding over diggle

Over Diggle
Over Diggle

Niet langer keken we alleen maar vanuit een technologische invalshoek naar webbouwen, maar vulden we de gaten die ontstonden tussen de diverse vereiste kennislagen. Webbouwen werd het bouwen van bruggen en bracht zo de gebruiker, business, brand en technologie dichter bij elkaar.

De geboorte van een webarchitect, een Diggle webarchitect …


Ons verhaal begint in de jaren ‘90 toen Michel Tassent, oprichter van Diggle en pionier in verticaal georiënteerde websites, de eerste Belgische restaurant-, hotel-, jongeren- en vrijetijdwebsite opstartte. Met een duizendtal websites in beheer kwamen we er al snel achter dat hiertoe een centraal platform ontwikkeld moest worden om al deze websites te kunnen beheren en hen af te stemmen op de individuele noden van de klant. Het resulteerde in de ontwikkeling van het Snacit webplatform, een CMS en clouddienst avant la lettre die het mogelijk maakte om websites op te zetten in een zogeheten cloud en deze via deze weg te beheren.


Enkele jaren later schakelden we over naar Wordpress, momenteel wereldwijd de meest gebruikte CMS. Met behulp van enkele plugins zorgden we ervoor dat de benodigdheden voor de derde pijler van onze filosofie (‘gekozen worden’) op een relatief snelle manier gerealiseerd konden worden, o.a. het aanmaken van blogs, het verzamelen van e-mailadressen en het opzetten van betalende online cursussen.


Lees ons verhaal op Bloovi

Je online marketing een duw in de rug geven?